Gastronomický cestopis Petra Dzingela

Naše mise

Naučím vás vařit originální asijská jídla v naší domácí kuchyni levně, rychle a tak, aby chutnala autenticky.

Vždy, když se nacházím na svých cestách po Východní a Jihovýchodní Asii, vyhledávám místní restaurace, trhy a pouliční stánky. Když mě jejich jídlo ohromí a dokážu si představit, že ho zvládnu uvařit i ve své kuchyni s dostupností všech potřebných surovin, vlezu jim do kuchyně a ukecávám je tak dlouho, dokud mi neprozradí recept, který si tam s nimi i několikrát uvařím. Díky tomu zcela pochopím podstatu daného jídla a zmáknu ho vychutit tak, jak to má být.

99 % všech receptů, které s vámi sdílím, jsem uvařil s místními babičkami a maminami, které celý život jen vaří a starají se o rodinu. Celý tento jejich životní příběh se tak promítá do daného pokrmu – a to je pro mě street food.

Fotografie s místními kuchaři